mandag 9. februar 2015

HOKKAIDO GRESSKAR

Våren 2014 bestemte jeg meg for å dyrke 100 gresskar, det ble ikke fullt så mange, men rundt 50 stk. Hokkaido gresskar smaker fantastisk og har en lang holdbarhet.
Jeg vil fortelle litt om dyrknings prosessen her:

I april startet vi å sette frø til spiring inne. Frøene kom fra et økologisk gresskar .
Gresskar trenger god jord og er sensitivt til frost. 

Vi startet med å grave opp bedd på solrike og varme områder ( noen av beddene hadde store steiner i nærheten som ble varmet opp på dagen).
For hver gresskarplante brukte vi et trillebår-lass med god gjødseljord fra låven(her hadde det vært sauer for 20 år siden , jorden var mørk og næringsrik).
Hver plante trenger godt med plass.

Spirene kom ut i jorda når frosten var helt borte.

Gresskarene vokste og ble sterke planter som ikke lot seg forstyrre av det lille ugresset som kom og ingen skadedyr spiste på bladene.. Det vokste litt vassarve som "ugress", men det brukte vi i salat, ikke noe problem med det.
 Det var en solrik sommer, og lite regn i perioder, da måtte vi være flinke med vanning.

Hokkaido gresskar er en gresskartype som ikke blir så stor og er mer kompakt, største vi fikk var på rundt 2,5 kilo, de fleste veier mellom 1 - 2,5 kilo


I midten av september, høstet vi inn gresskarene, det var en liten frost siste natten de var ute, men det gjorde ingen skade. 
Nå er det februar og vi har fortsatt gresskar igjen, de holder seg veldig godt. De holder seg godt på rundt 15 grader.

Anbefaler å dyrke denne fantastiske gresskarplanten. Det er virkelig en grønnsak man kan trylle frem de herligste måltider med. 












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar